För rehabilitering och välbefinnande
Stockholm, Tumba


 
   
 

Det finns förstås flera olika typer av behandlingar vad det gäller massageterapi. Här förklarar vi de viktigaste.


Medicinsk massageterapi

Medicinsk massageterapi beskrivs mer ingående om du klickar på denna länk.


Lymfmassage

Lymfmassage är en mjuk och avslappnande massage som passar alla. Lymfsystemet är kroppens avloppssystem. Ett bra flöde i lymfsystemet förbättrar immunförsvaret och hjälper även vid:
. Svullnader
. Sömnsvårigheter
. Fibromyalgi
. Sendrag/kramp i benen


Triggerpunktsbehandling

Triggerpunkter är spända muskelsträngar "muskelknutor" som orsakar lokal eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Exempelvis kan muskelspänningar i nacken ge spänningshuvudvärk.

Genom tryck, massage och muskeltöjningar löses muskelknutorna upp och därmed upphör även den strålande smärtan.


Klassisk svensk massage (helkroppsmassage)

Klassisk svensk massage är ett begrepp och kallas Swedish Massage i andra delar av världen. Anledningen till det är att massagetypen togs fram i Sverige, av Per-Henrik Ling, redan i början av 1800-talet. Den är den mest använda typen av massage i västvärlden.

Massagen är djupgående och läkande och gör att spänningar och värk i muskler och leder minskar. Precis som vid taktil behandling, så är Klassisk svensk massage dessutom avslappnande och lugnande eftersom både endorfiner och oxytocin frisätts.


Idrottsmassage

Idrottsmassage är bra för den som tränar eller tävlar fysiskt hårt med sin kropp.

Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser och vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Behandlingen kan skräddarsys för att passa den enskilda idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig.


Taktil behandling

Taktil behandling (Taktil massage) består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Behandlingen ger smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndring av hormonet oxytocin. Oxytocinet har en hämmande effekt på stresshormonerna kortisol, adrenalin och noradrenalin.

Behandlingen används i vården av exempelvis patienter som lider av stress, för ungdomar med anorexia nervosa och för kvinnor i förlossningens latensfas. Studier har också visat att mycket positiva effekter uppnås då behandligen används vid vård av patienter med stroke, demens, diabetes och i palliativ vård av cancersjuka.


Ansiktsmassage

Ansiktsmassage utförs lugnt och varsamt och behandlar både hud, bindväv och musklerna i ansikte, skalp, nacke och skuldror.

Massagen löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett rejält lyft och fördröjer åldrandeprocessen. Dessutom är massagen enormt avslappnande, stimulerar humöret och ger en frisk ansiktsfärg.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
   © 2013 Medicinsk Massageterapi i Stockholm